3 Temmuz 2012 Salı

HAYIRLI KANDİLLER VE SÜNNET DÜĞÜNÜ PASTASI

BU GECE BERAT KANDİLİ. KANDİLİNİZ MÜBAREK DUALARINIZ KABUL OLSUN İNŞAALLAH..AMİN..

UZUN BİR ARADAN SONRA SİZLELE BULUŞMAK NE GÜZEL.BLOĞU ÇOK SEVMEME RAĞMEN FAZLA ZAMAN AYIRAMAYIŞIMA ÜZÜLÜYORUM ÇOĞU ZAMAN.. ZİYARET VE YORUMUMU BEKLEYENLERDEN HELALLİK İSTİYORUM..:p İLK FIRSATTA ZİYARETİNİZE GELECEM İNŞAALLAH.....YAZ AYLARI YOĞUNDUR BİZİM GİBİ KALABALIK AİLELERE.HELEKİ YURT DIŞINDAN MİSAFİRLERİNİZ GELMİŞSE... ÇOK ŞÜKÜR RABBİME SAĞLIK,SIHHAT VERDİKÇE SEVDİKLERİMİZLE GÖRÜŞMEK DE NASİP OLUYOR..DARISI GURBETTE OLAN VE SEVDİKLERİNE KAVUŞMAK İSTEYENLERİN BBAŞINA..AMİN....YUKARDA GÖRDÜĞÜNÜZ İLK 3 KATLI PASTAMI,SEVGİLİ VE ŞEKER TARIK'IN SÜNNET DÜĞÜNÜ İÇİN YAPTIM. AMERİKADA İKAMET EDEN ABLAMIN KÜÇÜK OĞLUŞU OLUR KENDİSİ..YAPARKEN BEN ÇOK HEYECANLI VE BİR O KADARDA STRESLİYDİM.AMA ÇOK ŞÜKÜR SAĞSALİM TESLİM EDİLDİ VE DÜĞÜNDE GÜZEL BİR ŞEKİLDE GEÇTİ...RABBİM DAMATLIĞINIDA GÖSTERSİN İNŞAALLAH..AMİN
BU GÜZEL GÜNÜN ANLAMINI ZİKREDEREK VE SİZDEN DUALARINIZDA BANA DA YER VERİN DİYEREK SEVGİYLE KUCAKLIYORUM HEPİNİZİ VE RABBİME EMANET EDİYORUM..
VE O KALPLERİNİZDEKİ GÜZELLİKLERE ULŞTIRSIN SİZİ ..AMİN...
Berâet gecesinin husûsiyetlerinden bazıları:

• Hikmetli her iş -kulların rızıkları, ecelleri ve sair işeri- bu gecede ayırt edilir, yazılır.
• Bu gecede ibadet etmek çok faziletlidir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki:

“Her kim bu gece yüz rek’at namaz kılarsa, Allâhü Teâlâ ona yüz melek gönderir. Bunlardan otuzu ona cenneti müjdeler, otuzu cehennem azâbından emniyette olduğunu söyler, otuzu da dünyâ âfetlerini ondan geri çevirir. On melek de o kimseyi şeytanın tuzaklarından muhâfaza eder.

Diğer bir hadîs-i şerîfte:

“Kim şu beş geceyi ihya ederse o kimseye cennet vacib olur: (Arefeden önceki) Terviye gecesi, arefe gecesi, Kurban Bayramı gecesi, Ramazan Bayramı gecesi, Şaban’ın on beşinci gecesi.”
• Bu gecede rahmet iner. Hadîs-i şerîfte “Şa’bân ayının yarısının olduğu gece Allâhü Teâlâ (nın rahmeti) dünya semasına iner…” buyuruldu.
• Mü’minler mağfiret olunur, günahları bağışlanır.
• Resulullah Efendimize (SAV)tam şefâat salâhiyeti verilmiştir

Peygamber Efendimiz Şa’bân’ın on üçüncü gecesinde Allâhü Teâlâ’dan ümmeti için şefâat istedi. Allâhü Teâlâ ümmetinin üçte biri için şefâat izni verdi.

On dördüncü gecesi kalan ümmeti için şefaat istedi. Allâhü Teâlâ ümmetinin üçte ikisine şefaat izni verdi.

On beşinci gecesi kalan ümmeti için şefaat izni istedi. Allâhü Teâlâ -devenin sahibinden kaçtığı gibi Allâhü Teâlâ’dan kaçanlar hariç- ümmetinin tamamına şefâat etme izni verdi.

• Bu gecede zemzem suyunun açık bir şekilde artması Allâhü Teâlâ'nın bir sünneti, âdet-i ilâhidir. Burada ilâhî ilimlerin, hakîkat ehlinin kalbinde artacağına işaret

Peygamber Efendimiz Şa’bân’ın on üçüncü gecesinde Allâhü Teâlâ’dan ümmeti için şefâat istedi. Allâhü Teâlâ ümmetinin üçte biri için şefâat izni verdi.

On dördüncü gecesi kalan ümmeti için şefaat istedi. Allâhü Teâlâ ümmetinin üçte ikisine şefaat izni verdi.

On beşinci gecesi kalan ümmeti için şefaat izni istedi. Allâhü Teâlâ -devenin sahibinden kaçtığı gibi Allâhü Teâlâ’dan kaçanlar hariç- ümmetinin tamamına şefâat etme izni verdi.

• Bu gecede zemzem suyunun açık bir şekilde artması Allâhü Teâlâ'nın bir sünneti, âdet-i ilâhidir. Burada ilâhî ilimlerin, hakîkat ehlinin kalbinde artacağına işaret vardır.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Canim kardesim, evvele mübarek kandilini (senin ve ailenin) kutluyor, tüm dualarinizin kabul olmasinid diliyorum Allah`ü Teala`dan... Bu garip ablani da unutma dualarinda...

Pastan icin seni kocaman, koskocaman kutluyor, kucakliyorum.... Kurslar neymis.... Sen kurslarin alasini verirsin... Sonuna kadar arkandayim... Lütfen, krema SIKMA teknikleri ilie ilgili kurs ac.... Ögrenmek isteyenler cok olacaktir, göreceksin, ben de seni destekleyecegim blogumdan...

Sevgilerimle, yanaklarindan öpüyorum güzel Atikem...

anne eli gibi dedi ki...

hayırlı kandiller,pasta süper olmuş elinize sağlık..

Bak Bu Harika dedi ki...

nasıl güzel bir pasta olmuş o öyle.

görüşmek üzere

http://www.bakbuharika.blogspot.com

http://www.facebook.com/harikadekorasyon

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

CANIM SENİ ÇOK ÖZLEMİŞTİK.
HARİKA BİR PASTA .

Fatoş Öztürk dedi ki...

Uzun bir aradan sonra tekrar sizinleyim :) 11 ayın sultanı Ramazanın güzel geçmesi dileklerimle...

meleginmarifetleri dedi ki...

merhaba...
Pastalarını harike ellerinize sağlık hepsini de çok beğendim..
Evet süsleme tekniğimiz benziyor ama siz daha güzel süslemeler yapmışsınız şu gül yapmayı hiç deneme fırsatım olmadı yapabilirmiyim acaba diye hep merak ediyorum ama denemeye korkuyorum..:)

Unknown dedi ki...

Canım muhteşem bir pasta olmuş elleri
ne,emeğine sağlık.Hayır ve bereket dolu Razmazanlar dilerim,sevgiler...