8 Eylül 2012 Cumartesi

KAHVELİ DONDURMA TARİFİ

“Kim sıkıntı anında Âyetü’l-Kürsî ve Bakara sûresinin son iki âyetini (Âmene'r-rasûlü…) okursa Allâhü Teâlâ ona sıkıntısında yardım eder.” (Hadîs-i Şerîf, Suyûtî, ed-Dürrü'l-Mensûr)


Herkese hayırlarla, güzelliklerle dolu sağlıklı günler diliyorum. uzuuun zamandan beri yeni bir post, yeni bir tarif ekleyemedim bloğuma.. ayıp bana :/ neyse işte kendimi affettirecek güzellikte bir tarifle karşınızdayım .Hemde sevgili Sevde'nin güzel sohbeti eşliğinde yaptığım şekerden çiçeklerimin yanında:)..tatatataaammmm ; KAHVELİ DONDURMA.. Aslında havalar soğumaya başladı ama ben dondurma mevsimi hiiiç bitmesin isteyen küçüklerdenim ..;)neyse tarife geçelim bakalım nasılmış KAHVELİ DONDURMA...

Gereken malzemeler:
550 gr.süt
6 yumurta sarısı
140 gr. toz şeker
240 gr. krema
10gr. granül kahve
10gr. sıcak su

Kahveyi eriyene kadar sıcak suda karıştırın ve soğumaya bırakın.Tencerede süt ve kremayı kaynatıp altını kapatın. Yumurta sarıları ve şekeri bir kaba koyup beyaz krema haline gelene kadar mikserle çırpın. Kaynayan Süt karışımını kepçe yardımıyla,yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpma teliyle karıştırın.Karışımı tekrar tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelmeden alın ve başka bir kaba aktarın. Kahveyi de ekleyip oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı buz dolabınızda 12 saat ekletin. Bu bekletme aromaların kaynaşmasını sğlayacaktır.
Dondurma makineniz varsa makinedeki tarife göre hazırlayın. Ama yoksa karışımınızı buzluğa koyup 45 dakika yada saatte 1 karıştırıp tekrar buzluğa koyun. bu işlemi 4-5 kez tekrarladıktan sonra kabınızın kapağını kapatıp buzluğakoyun.İkram edeceğiniz vakit 10dakika kadar dışarıda tutun ve öyle servis edin. Yoksa hem servis ederken hem de yerken zorlanırsınız..
Bu aralar sık sık tartı kullanıyorum farkındaysanız ama bazı tariflerinde (Macaron gibi)tartısız olmaz diye düşünüyorum. zaten hassas tartı bence mutfağında lezzet arayanlarınlrın her dem elinin altında olması gereken yardımcı bir alet, üstelik çokda pahalı değil;).. Yanında duran Sufleninde tarifi bir dahaki postta inşaallah..
takipte kalınn..:)


DENEYEN HERKESEYE AFİYETLER OLSUUUNNNN...

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Severim kahveli olan herseyi ellerinize saglik .Evde donduema yapmak güzel saglik acisindanda tazelik ve lezlet acisindan cok güzel

Unknown dedi ki...

ellerinize saglik hic denemedim evde dondurma yapmayi ama en yakin zamanda bu tarifle deneyecegim hayirli güzel pazarlar :)

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik tatlim.... Sevgilerimle cok öpüyorum,,,,

ehlikeyfchef dedi ki...

benimde evde dondurma yapmayı denemişliğim var,ellerinize sağlık,selam ve sevgilerimle...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

oy oy oy nasıl güze ve iştah açıcı bir görüntü böyle.

ellerine emeklerine sağlık canım.

Adsız dedi ki...

ayy ayy unutamıyorum tadını ,canım arkadaşım çocuklara göstermeden kışında yenir dimi bu güzel dondurmalar :)))...